el arte de la fuga

8.7.06

Ορίστε, λοιπόν, από πράσινη, κόκκινη... Ακούς εκεί να μοιάζω με μπλογκ με τον τίτλο "βαζελοκατάσταση" (δεν είμαι και σίγουρη πως έτσι το λέγανε). Κόκκινες ομπρελίτσες λοιπόν, γιατί βρέχει κιόλας σήμερα...
Όσο κρατήσει κι αυτό...
posted by Rayuela at 8:22 μ.μ.

17 Comments:

Άσε που μου θυμίζει και την κρεβατοκάμαρά μου, που θα κάνω πολύ καιρό ακόμη να τη δω...
Όποιος θέλει να μάθει το ενδιάμεσο στάδιο, ας δει την περίφημη βαζελοκατάσταση με την οποία με παρομοίασε ο γνωστός μάγειρας.
Και για να λυθεί κάθε παρεξήγηση, αγαπητέ Αθήναιε, δεν σας έχω παρασυμπαθήσει, μην ανησυχείτε. Μετά δε και την παρομοίωσή μου με τη βαζελοκατάσταση, ουδέν σχόλιο...

8:31 μ.μ.  

Ω, θεέ μου, άφησα ένα λιτό μπλογκ και μετά από ένα άθλιο δείπνο στις Γιάντες πρέπει να υποστώ τις κόκκινες ομπρελίτσες σας. Και μάλιστα αντιλαμβάνομαι ότι έχει υπάρξει και ένα μεταβατικό στάδιο κατά το οποίο οι ομπρελίτσες είχαν παναθηναϊκώς πρασινίσει. Να τις πάρετε τις αποφάσεις κι ας στερήσετε από τον κόσμο τη σπανιότητα του θεάματος που παρουσιάζετε.

11:51 μ.μ.  

Μου αρέσει πάρα πολύ το κόκκινο χρώμα. Πολύ ωραίο αυτό το σχεδιάκι αν κ θα κάνω ότι δεν βλέπω τις ομπρελίτσες της γκέϊσσας στο background.

Είστε Ολυμπιακός; Μην κάνετε έτσι. Κανείς δεν είναι τέλειος, αγαπητή Ραγιουέλα.

Αυτό το " Γιάντες" δεν είναι πράγματι άθλιο, ανώνυμε;

9:07 π.μ.  

Αθλιότατο. Είναι σαν να μαγειρεύει αυτός από την παρέα που πιάνουν τα χεράκια του. Αλλά στα Εξάρχεια εστιατόριο με κήπο σχετικά ευχάριστο υπάρχει άλλο;

9:40 π.μ.  

Κάπου, σε κάποιο μακρινό σημείο του μυαλού μου, θυμάμαι ότι εγώ ήμουν ΑΕΚ. Δεν πρόκειται όμως να κάνω το μπλογκ κιτρινόμαυρο. Θα έφερνε πολύ σε σφήκα.
Κάτι όμως θα σκεφτώ να το κάνω κι εγώ πιο εορταστικό, καθότι ζηλεύω!

7:14 μ.μ.  

Αγαπητή Ραγουέλα, εσείς που ζείτε πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, μπορείτε να μας ενημερώσετε για μια εκπομπή ραδιοφωνική από το ράδιο "Αργεντίνα"
http://www.am570radioargentina.com.ar/radio_front/home.asp
που μεταδίδετε κάθε Σάββατο βράδυ στις 23.00 (ώρα Ελλάδος)?

Η εκπομπή φέρει τον τίτλο "Αντάμωση" και είναι Ελληνόφωνη. Την παρουσιάζει η δρ. Χριστίνα Τσαρδίκος που είναι παράλληλα και πρόεδρος της νεο-ιδρυθείσης εταιρείας "Νόστος".

Προτιμώ να μου απαντήσετε ιδιωτικά στο
email της σελίδας που βλέπετε.

11:29 μ.μ.  

Ραγιουέλα, θα σας έλεγα να μην ασχοληθείτε με την εν λόγω εκπομπή κ κυρίως με τους εν λόγω καράβλαχους από την Αρκαδία που τους έχει πιάσει ο Νόστος.

5:08 π.μ.  

Καλέ αφήστε τους καράβλαχους [sic]να νοσταλγούν, τι σας φταίξαν;!!

Rayuela, εμένα μου νοστίμισε το κοκκινάκι παρότι βάζελος (το template των πρασίνων είναι άθλιο κατά την ταπεινή μου γνώμη) και επίσης μου άρεσε το τελευταίο ποστ.

Μήπως η χρωμοαναλύτρια εξήγησε κ το κίτρινο; Έχω μια ανεξήγητη έλξη αυτές τις μέρες - δεν είναι βέβαια απαραίτητο πως θα διαρκέσει.

Τέλος, συγχωρήστε με που δεν ψάχνω το σχόλιό μου περί μικρομυθοπλασίας να σας απαντήσω εκεί, αλλά ήθελα να πω πως η ιεροσυλία μου έγκειται στην σύγκριση των ειδών κ όχι των συγγραφέων... Αν είναι δυνατόν! Απλά εάν δεν έχω ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σύγκρισης, δεν σκαμπάζω από ορισμούς ειδών και φορμών, εξ ού και λειτουργώ συνεχώς συνειρμικά.

Καλημέρα!

7:55 π.μ.  

Προς Άρτον του Δία: παρά την προσπάθεια του Αθήναιου να με αποτρέψει, το ένα τέταρτο αρκαδικού αίματος που κυλά στις φλέβες μου, φοβάμαι πως θα με κάνει να υποκύψω στην περιέργεια, αν το θυμηθώ λοιπόν, το Σάββατο στις 5 και αν είμαι στο σπίτι, θα το ακούσω. Εσείς γιατί δεν μπορείτε να το ακούσετε; Κατάλαβα, και το γιατί του ψευδωνύμου σας τώρα...
Id, θα περάσω από το εν λόγω κατάστημα, θα κάνω την άσχετη και στην ερώτηση θα απαντήσω "το κίτρινο", θα σας μεταφέρω λοιπόν τη διάγνωση. Κατά τα άλλα, για τον Μπόρχες, σας συγχωρώ... μην ανησυχείτε.
Αθήναιε κι ανώνυμε, υποθέτω ότι θέλετε να ανοίξετε κουβέντα μεταξύ σας... και βέβαια το μπλογκ μου είναι ανοιχτό και για τους δυο σας...

12:34 μ.μ.  

Αγαπητή Ραγουέλα

Αν το θυμηθείτε και ακούσετε την εκπομπή, δώστε μου τη γνώμη σας. Δυστυχώς δυσκολεύομαι να την ακούσω.

Επειδή δεν ενδιαφέρει φαντάζομαι τους επισκέπτες της σελίδας σας η εκπομπή, θα προτιμούσα, να μου απαντήσετε ιδιωτικά.
Σας ευχαριστώ.

Ο Άρτος του Δία

10:53 μ.μ.  

δοκιμάσατε να κάνετε όλο το κείμενο με μαύρα γράμματα; Το άσπρο έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο κουραστικό στην ανάγνωση. Το σχέδιο του blog είναι πολύ ωραίο. Καθυστερημένο σχόλιο. Ήθελα πρώτα να διαβάσω τα κείμενα με τα άσπρα.

11:52 π.μ.  

She is a dracula, στο τελευταίο ποστ, από λάθος που δεν μπόρεσα να διορθώσω μου βγήκε η τελευταία φράση μαύρη. Νομίζω πως είναι πιο δύσκολο στην ανάγνωση. Εκτός ίσως και αν ήταν μπολντ. Δεν ξέρω. Ίσως το δοκιμάσω. Ο ύπνος μου είναι τόσο χάλια τελευταία, που αν δεν το είχατε προλάβει, θα υιοθετούσα το δικό σας ψευδώνυμο.

10:26 μ.μ.  

Αγαπητή Rayuela, πολύ ενδιαφέρον το blog σας. ο Νόστος είναι μια γενναία προσπάθεια με σημαντική μέχρι στιγμής απήχηση. Εκτός από την πρόεδρό της, δεν έχει σχέση με την Αρκαδία.
Αν ενδιαφέρει, μπορώ να σας δώσω κάποιες πληροφορίες γι' αυτόν, τους στόχους του και τους ανθρώπους του. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του.
Rayuela είναι η δημοφιλέστερη νουβέλα του Julio Cortázar, αλλά ταυτόχρονα αν δεν απατώμαι είναι και ένα παλιό παιδικό παιχνίδι γνωστό στην Αρεντινή. Για το παιχνίδι αυτό μπορείτε αν σας είναι εύκολο να μου πείτε περισσότερα;

Δημήτρης Μπενόπουλος, Αθήνα

10:22 π.μ.  

Αγαπητή Ραγιουέλα, αν δεν σας έκαναν ακόμα ρετάλι οι κουτσομπόλες, επιτρέψτε μας μια μικρή ενημέρωση για το Νόστο. Ίσως σας βοηθήσει να απαντήσετε σε όποιον ενδιαφερόμενο/η - όπως αθηναιομανιο-μπουρτζόβλαχες που καβαλήσαν το καλάμι, (πανυ) βλάκες ερωτώντες, ή ακόμα και άλλους φυσιολογικούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους:

www.nostosdiaspora.gr

Βαγγέλης και Λάμπης,
2 ομογενείς καράβλαχοι από την Αρκαδία, μέλη του Νόστου,
που τους έπιασε γλώσσα κακιά.

3:13 μ.μ.  

Hola αγαπητή Rayuela

Είμαι η Χριστίνα Τσαρδίκος, κάτοικος Buenos Aires και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Νόστος". Πριν μερικούς μήνες εντόπισα το πολύ ενδιαφέρον και καλαίσθητο blog σας και διαπίστωσα ότι για ένα διάστημα είσασταν στην Αργεντινή. Αν ενθυμείστε είμαι μια εξ αυτών που ο "Αθήναιος", ή κατά κόσμον Βίβιαν Ευθυμ...), κατονόμασε "καράβλαχους από την Αρκαδία" (γύρευε τι ζόρι έχει τραβήξει εκεί η κοπέλλα...).
Βρίσκομαι στην Αθήνα αυτή την περίοδο. Αν βρίσκεσθε και εσείς εκεί, θα επιθυμούσα πολύ να επικοινωνήσουμε. Το e-mail μου θα το βρείτε στο www.nostosdiaspora.gr.
Όσον για τον "Αρτο" (Βασίλη Αναστ...): Πέραν του ότι θα μορούσε να με ρωτήσει άμεσα (ξέρει το ε-μαιλ μου...είναι και αυτός από την Αρκαδία, αν και μη "καράβλαχος"!), έχω φέρει μερικά CDs με αποσπάσματα παλαιότερων εκπομπών και ευχαρίστως να σας τα στείλω για να του τα προωθήσετε, μήπως και έτσι κορεσθεί η περιεργειά του.
Πάντως όσοι, καλοπροαίρετοι και μη, ενδιαφέρονται, μπορούν να με δούν το Σάββατο 30/5/09 στην Ελληνική Τηλεόραση, στην εκπομπή "Οδυσσέας".

Να είστε καλά
και ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χριστίνα Τσαρδίκος

7:53 π.μ.  

Επανέρχομαι για μια συμπλήρωση και διόρθωση:

Η εκπομπή είναι η "Οδύσσεια", προβάλλεται στην ΕΡΤ-SAT (για όσους έχουν NOVA). Το Σάββατο 30/5/09, και ώρα 10-12 το βράδυ η εκπομπή παρουσιάζει τον "Νόστο" και τις δραστηριότητές του.

Και μιας και μιλάμε για ελληνική κουλτούρα και γλώσσα, ακόμα μια μικρή διόρθωση (για τον Β.Α.-"αρτον"): η εκπομπή δεν "μεταδίδετΕ", αλλά μεταδίδετΑΙ...

Χ. Τσαρδίκος (Τσαρδίκου)

9:03 π.μ.  

Αγαπητή Χριστίνα,
Δεν μπορώ να βρω το μέιλ σας στο www.nostosdiaspora.gr, οπότε, αν διαβάσετε αυτό το σχόλιο εγκαίρως, στείλτε μου εσείς ένα μήνυμα, στο efyan@otenet.gr, ενδεχομένως να καταφέρουμε να βρεθούμε...
Φιλικά,
Έφη (Rayuela)

9:35 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home